Solceller & Varmepumpe

Vores: Anlæg, Overvejelser, Observationer m.m

Lokesvej 3, 4760 Vordingborg. 7,03 KW sol / 6,5 KW varme

Panelerne

Panelerne blev leveret direkte fra Lemvigh Müller i 2 store transportkasser. Alle panelerne er med individuel stregkode og har været gennem adskillige tests undervejs i produktionen.

 

Vi valgte LM som leverandør efter en informationsaften i Vordingborg. LM fortalte om deres erfaringer med Canadian Solar, de havde været på fabrikken og kunne 100% stå inde for kvaliteten.

 

Canadian Solar er verdens 4. største producent og de er børsnoteret. Med LM som sikkerhed for garantien på levetiden og ikke et APS selskab oprettet til lejligheden, var beslutningen nem.

 

MEN, om det er det bedste panel er en jungle, der er SÅ mange faktorer der spiller ind, så vi aner det ikke. Der er 10 års garanti og 25 års produktions-garanti. Vi valgte ALL-BLACK for syns skyld.

 

HUSK skridsikringsbolt. De er ikke med i pakken. 6x30 mm gerne rustfri (bolt+møtrik), i princippet kun nødvendigt på nederste panel, men for nemhedens skyld under montering, så er det en god ide at sætte på alle paneler.

 

 

Hvis I har loftrum, som os, så husk at trække netværkskablet fra router til inverter, når I alligevel er på loftet og trække ledninger fra panelerne. Dette er kun nødvendigt, hvis din inverter er med web-interface.

 

OBS! Hver streng må maks. være på 1000V, med vores paneltype er det et maks. på 22 paneler, så vores tag 2 er meget tæt på maks. størrelse.

 

Nord | Syd | Øst | Vest - Hvad er bedst?

Placering af paneler?

Så længe det er sydvendt, betyder det næsten intet!

 

Vi er kommet i kontakt, via pv-log.com, med en solcelleejer i Nykøbing Falster. De har et anlæg, der er 99,9% som vores.

Deres er Danfoss 8KW TLX-pro+ med 7020 KWp paneler.

Forskellen er noget større, når det kommer til placering på taget.

Deres vender SYD, hvor vores er placeret på 2 tagflader (syd/syd-øst og vest/syd-vest)

 

MEN, som grafen her viser fra begge vores anlæg på samme dag, så spiller placeringen stort set ingen rolle... Se selv og bliv overrasket eller bekræftet :)

Dato

Nykøbing F

Vordingborg

31. juli 2012

33,06 KWh

39,12 KWh

30. juli 2012

34,04 KWh

31,82 KWh

29. juli 2012

13,82 KWh

12,14 KWh

28. juli 2012

31,67 KWh

28,91 KWh

27. juli 2012

46,42 KWh

45,83 KWh

26. juli 2012

45,43 KWh

45,38 KWh

25. juli 2012

46,16 KWh

45,24 KWh

Overskyet - sammenligning på en meget dårlig dag

Efterår - sammenligning på en "alm dag" / normal dag

_______________________________________________

Solens energi pr. m2 i Danmark

Placering af paneler, fortsat...

For at kunne få det optimale antal paneler på taget, lavede vi som noget af det første en tegning over husets tagflader. Det var hurtigt klart, at vi skulle have paneler på to tagflader.

Fra underkant af tagryg til sidste tagplade før tagrende, havde vi 4,9 meter og med 3 paneler á 1,6 meter, kunne det lige lade sig gøre. Men det skulle vise sig, at 10 cm headroom ikke er nok, panelerne ligger ca 13-15 cm over tagfladen, og regnvandet ville løbe for hurtigt af panelerne og ud over taget, så vi måtte trække panelerne over tagryg, så langt som muligt før de kunne ses fra den anden side. Som det ses lykkedes det.

Under overvejelserne om placering, kiggede vi også på muligheden for at lægge panelerne den anden vej (på langs), men det ville kræve mange flere skinner, antallet af paneler kunne ikke blive det samme som ved højkant- montering, og merprisen ville være omkring 10.000,- kr. fik vi oplyst.

Taghældningen er 25 grader

Tag 1 ligger SYD-SYD/ØST

Tag 2 ligger SYD-SYD/VEST

For at kunne danne os et indtryk af det færdige resultat, var vi forbi og tage et billede af et anlæg på at andet tag i byen:

Det klippede vi ud, og satte ind på vores tag. Så inden der var skruet en eneste skrue i taget, havde vi en ide om, hvordan vores hus ville komme til at se ud med solceller på.

Leverandører:

Skinner:

Inverter:

Grossist:

Montering (solceller):

Varmepumpe:

Montering (varmepumpe):

Solceller: