Solceller & Varmepumpe

Vores: Anlæg, Overvejelser, Observationer m.m

Lokesvej 3, 4760 Vordingborg. 7,03 KW sol / 6,5 KW varme

Montering af skinnesystemet

Skinnerne er fra en af Tysklands største producenter af skinnesystemer. RENUSOL laver all-black alu-skinner. En dansk leverandør har dette PDF

Skinnerne havde vi skåret til i længde inden opsætning, det gav os den fordel, at vi med sikkerhed vidste hvor panelerne ville starte og slutte.

Det giver lidt mere målearbejde inden, men man er sikker på at anlægget kommer til at ligge rigtigt på taget.

(længden er antal af paneler + samleklemmer + endestykker)

Vi opsatte øverste og nederste skinne, ved at måle fra tag til underkant af skinne.

Alle de skinner, der ligger imellem blev sat op i forhold til øverst og nederst, vi lagde en retteskinne og lagde dem op til den.

Det er vigtigt, at man er omhyggelig med at alle skinner starter nøjagtigt samme sted (når de er skåret nedefra) for ellers vil det blive mere og mere skævt under montering af panelerne.

Vi monterede tagskruerne, så vidt muligt, direkte i spær som vist på billedet under.

De steder, hvor det ikke var muligt måtte der påsættes en T1-lægte på tværs, langs med spærret på højre eller venstre side afhængigt af, hvor toppen på tagbøljen var, og så skrue først gennem taglægten, og derefter gennem hjælpelægten. Hvis man vil sikre sig yderligere, kan der monteres vinkel fra spær til hjælpelægte. 

På denne måde har ingen skrue kun fat i en enkelt lægte. Det er svært at finde ud af, hvad der det "rigtige", nogle monterer bare i lægter, mens andre skriver, at minimum 80% af skruerne skal i spær.

VÆGT?

Vores spær er lavet til let tag, vi tjekkede med spærfabrikken om de kunne holde til et solcelleanlæg. Spærrene er lavet til 30 kg/m2. Eternitpladerne vejer 15 Kg/m2, det samme gør panelerne inkl. skinne, så det var ikke nødvendigt med yderligere sikring af tagkonstruktion. Derudover kommer yderligere 100 Kg snevægt pr. m2, og mon ikke sneen forsvinder hurtigere fra panelerne end fra resten af taget.

Skinnerne

Den nederste sorte ALU-skinne har vi monteret "omvendt", for at få en sort afslutning nederst.

Alle ledningerne fra panelerne er sat fast til skinnerne, det giver en flot afslutning, minimerer fejl ved sne og sikrer samlingerne.

Panelerne er samlet med RENUSOL's samleled, for pænt look har vi samme afstand mellem panelerne på alle 4 sider.

Leverandører:

Skinner:

Inverter:

Grossist:

Montering (solceller):

Varmepumpe:

Montering (varmepumpe):

Solceller: